Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Over mij

Iets wezenlijks kunnen betekenen

Ik ben Alexander IJsendorn en het is een voorrecht om steun en toeverlaat te mogen zijn. Ik begeleid nabestaanden bij het regelen van een crematie of begrafenis. Door actief te luisteren naar wat echt belangrijk is, ontstaat een waardevol afscheid.

Met mijn jarenlange ervaring als uitvaartleider, neem ik u aan de hand mee in een lastige tijd. Graag ben ik uw houvast. Ik begeleid u rustig en duidelijk en dat alles zonder verborgen kosten. Samen met mijn team, ben ik er voor iedereen, ongeacht geloof of achtergrond.

Van jongs af aan heb ik grote belangstelling voor de uitvaartwereld. Na mijn werk in de vrijetijdssector kwam ik in contact met uitvaartondernemer Herman Bakker. Een inspirerende man die zelf ook ooit de overstap had gemaakt. Van hem heb ik het vak mogen leren. In april 2021 heb ik de stap gezet om mijn eigen onderneming te starten.

Lees verder onder de foto

Ik ben Alexander IJsendorn en heb aandacht voor iedereen.
Met mijn jarenlange ervaring als uitvaartleider, neem ik u aan de hand mee in een lastige tijd.
Graag ben ik uw houvast.
Ik begeleid u rustig en duidelijk en dat alles zonder verborgen kosten.

signature

Opgegroeid in Deventer

Ik ben opgegroeid in Deventer. Na mijn sociaalpedagogische en sportopleidingen begint mijn loopbaan in eerste instantie als zweminstructeur bij De Scheg te Deventer en later als bedrijfsleider bij zwembad Molenallee te Loenen op de Veluwe. Maar mijn belangstelling voor het uitvaartvak is onmiskenbaar. Die hang is er altijd geweest, als kind was ik er al door gefascineerd. Toen ik later zelf met uitvaarten te maken kreeg, heb ik de stap gezet om als uitvaartleider aan het werk te gaan.

Als uitvaartleider zorg ik voor de overledene, overleg ik met nabestaanden en begeleid ik uitvaarten. Daar komt veel bij kijken. Organiseren, contacten leggen, alles tot in detail verzorgen. Ik ervaar het als een groot voorrecht om er te mogen zijn voor de nabestaanden, in een voor hen zo moeilijke periode. Om iets wezenlijks te kunnen betekenen voor een ander.

Vertrouwd gevoel

Ik merk ook dat er in het algemeen steeds meer interesse is voor het werk van de uitvaartleider. Ik krijg regelmatig positieve opmerkingen te horen: ‘’Wat een mooi werk eigenlijk’’, ‘’Wat zinvol en dienstbaar’’ en ‘’Diep respect voor wat jullie doen!’’

Hier dragen het vertrouwde gevoel en de persoonlijke benadering van mij uiteraard aan bij. Ik koester een oprechte belangstelling in mensen. Daarom is er ook één en dezelfde persoon betrokken, van de complete voorbereiding tot aan de uitvoering en afronding van de uitvaart.

Bij mij heerst er een ongedwongen sfeer. Ik ben en blijf bescheiden. Aandacht en rust zijn heel belangrijk. Maar ook ruimte voor ideeën. En natuurlijk ook dat stapje extra dat ik achter de schermen zet om het beste te bereiken voor de familie. De waardering vind ik keer op keer, als de nabestaanden ondanks hun verdriet toch met een goed gevoel huiswaarts kunnen keren.

Over mijn werkwijze

Het is belangrijk dat u in alle rust kunt bepalen wat voor u passend is. De dagen voor de uitvaart zijn een emotionele periode, waarin tegelijkertijd ook veel praktische zaken geregeld en georganiseerd moeten worden. Ik geef u daarbij stap voor stap ondersteuning en advies over alle mogelijkheden. Hierbij houd ik ook rekening met specifieke multiculturele bijzonderheden of duurzame wensen.

Ik ben oprecht geïnteresseerd in uw verhaal en ben creatief in mijn aanpak. Ik doe wat wij afspreken en beweeg mee met uw wensen. U mag van mij duidelijke adviezen verwachten. De mensen waar ik mee samenwerk en ik zijn benaderbaar, eerlijk en betrokken.

Lees verder onderaan

Christelijke identiteit

De liefde voor mensen en de liefde voor God vormt mijn stimulans in het verzorgen van uitvaarten. Mijn werkwijze is gebaseerd op mijn christelijke geloofsovertuiging. Kernwoorden voor mij zijn betrokkenheid, eerlijkheid, warmte en wederzijds respect.

Het is geen vereiste om een christelijke uitvaartverzorger te kiezen, maar als er iemand in uw directe omgeving overlijdt, dan moet er wel een uitvaartverzorger gevonden worden. En hoe fijn is het dan dat die uitvaartverzorger dezelfde geloofsovertuiging heeft als u. Juist in de gesprekken die gaan over leven en dood begrijpen wij elkaar. Ook al is het overlijden een feit, u mag uw dierbare toevertrouwen aan de Levende God.

Ik ervaar dat, mede door mijn christelijke geloofsovertuiging, veel families zich gelijk op hun gemak bij mij voelen. Ik begeleid nabestaanden bij kerkelijke en niet kerkelijke uitvaarten.

’’God zal alle tranen van hun ogen afvegen. En de dood zal er niet meer zijn. Niemand zal nog verdrietig zijn, treuren of pijn hebben. Want de eerste dingen zijn voorbij.’’
Openbaring 21:4

Samen sta je sterk

De Hanze Uitvaartzorg werkt samen met Ellen Hulsmeijer en Charles de Mari. Collega’s die geloven in samenwerken en verbinden, goed zijn in wat zij doen en echt hart hebben voor het verzorgen van uitvaarten. Wij doen graag net even meer dan dat wij beloven. Deze samenwerking houdt in dat wij elkaar ondersteunen waar nodig en elkaar vervangen tijdens vakanties of anderszins.

Ellen Hulsmeijer - Wevers
Ellen
Hulsmeijer
Charles-de-Mari
Charles
de Mari

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge