Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Uitvaartkisten

Eindeloze mogelijkheden

Uitvaartkisten zijn er in allerlei modellen, materialen en maten. Zo is er voor ieder een goede keuze te maken uit diverse uitvoeringen. Wilt u bijvoorbeeld een klassieke uitvaartkist, een uitvaartkist met print of gespoten in bepaalde kleur, een massieve uitvaartkist van onbehandeld hout of juist een eenvoudig model van spaanplaat? Ook een met stof beklede of een steigerhouten kist behoren tot de keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos en ik denk hierin graag met u mee.

Meer info en voorbeelden onder de foto

Ik ben Alexander IJsendorn en heb aandacht voor iedereen.
Met mijn jarenlange ervaring als uitvaartleider, neem ik u aan de hand mee in een lastige tijd.
Graag ben ik uw houvast.
Ik begeleid u rustig en duidelijk en dat alles zonder verborgen kosten.

signature

Hier kunt u meer lezen over mij

Enkele voorbeelden

Hieronder een impressie van de mogelijkheden.

Kan het ook anders?

In de praktijk merk ik dat nabestaanden in de meeste gevallen voor een uitvaartkist kiezen, maar andere mogelijkheden zijn er ook. Sommige mensen vinden het een nare gedachte om in een kist te komen liggen en een uitvaartkist is immers niet verplicht. Tegenwoordig mag iemand ook begraven of gecremeerd worden in een mand van riet of bamboe, een afscheidswade (kijk voor voorbeelden op www.wikkelgoed.nl) of bijvoorbeeld een kartonnen doos.

De wet schrijft voor dat de overledene in een kist of een ander omhulsel moet liggen, als het maar niet gemaakt is van kunststof of metaal. Het hoeft dus geen kist te zijn, het mag ook anders.

Het is ook zo dat een overleden persoon afgedekt moet worden vervoerd en, voorafgaande aan de crematie of begrafenis, moet liggen op een stevige bodem. Daarom dat tegenwoordig ook vaker wordt gekozen voor een opbaarplank of draagbaar in combinatie met een afscheidswade of doeken.

Rouwvervoer

Voor wat betreft het rouwvervoer zijn er talrijke mogelijkheden. Veelal wordt er gekozen om de overleden persoon over te brengen naar een uitvaartcentrum, kerk, begraafplaats of crematorium in een stijlvolle rouwauto. Maar er zijn steeds meer mogelijkheden voor bijzonder vervoer. Ik informeer u graag over de keuzes, want er zijn tegenwoordig veel soorten rouwvervoer. Wilt u per motor, bakfiets, caravan, vrachtwagen, pick-up, oldtimer of bus. Veel is mogelijk.

Meer informatie hierover leest u hier

Regionaal verbonden

De Hanze Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten in de gemeente Deventer en omstreken. Het verzorgingsgebied bestaat onder andere uit Apeldoorn, Bathmen, Boskamp, Bussloo, Colmschate, Deventer, Diepenveen, Dijkerhoek, Epse, Harfsen, Heeten, Holten, Joppe, Kring van Dorth, Lettele, Loo, Nieuw Heeten, Okkenbroek, Olst, Oude Molen, Schalkhaar, Terwolde, Twello, Voorst, Wesepe, Wijhe en Wilp. Maar ook buiten deze regio kom ik met alle liefde naar u toe. Afstand is geen probleem.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge