Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Rouwkaarten

Meer dan alleen een kaart

Een rouwkaart is een veelgebruikte manier om naasten, vrienden en kennissen op de hoogte te brengen van een overlijden. De rouwkaart, met bijbehorende enveloppe, is zoveel meer dan alleen de mededeling, het is een eerbetoon aan degene die overleden is en maakt deel uit van het persoonlijke afscheid. Het is dus belangrijk dat deze zorgvuldig wordt uitgezocht en de mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

Door het maken van weloverwogen keuzes maakt u van de rouwkaart een mooi aandenken voor uzelf, maar ook voor degene aan wie u de kaart stuurt, want deze kaarten worden vaak bewaard.

Lees verder onder de foto

Ik ben Alexander IJsendorn en heb aandacht voor iedereen.
Met mijn jarenlange ervaring als uitvaartleider, neem ik u aan de hand mee in een lastige tijd.
Graag ben ik uw houvast.
Ik begeleid u rustig en duidelijk en dat alles zonder verborgen kosten.

signature

Hier kunt u meer lezen over mij

Vinden van de juiste woorden

Het opstellen van een nette en kloppende tekst is niet altijd even gemakkelijk, zeker als het overlijden onverwacht komt. Bent u kerkelijk, dan kunnen keuzes voor de hand liggen. Kiest u voor een formele tekst of mag het allemaal wat losser? En misschien is er ruimte voor humor.

Uiteraard mag u de tekst voor de rouwkaart zelf schrijven. U kunt deze een persoonlijke tint geven door bijvoorbeeld de karaktereigenschappen te benoemen of het vermelden van een gevleugelde uitspraak, een mooie songtekst, Bijbeltekst of een, al dan niet zelfgeschreven, gedicht.

Met deze voorbeelden kunt u tot een persoonlijke tekst komen voor op de rouwkaart.

Algemene voorbeeldteksten
Afsluitende teksten
Gedichten, teksten en Bijbelverzen
Versierselen, eretekenen en onderscheidingen

Een afbeelding maakt de kaart nog persoonlijker

Naast de tekst op een rouwkaart kan ook een afbeelding veel zeggen over de overledene. Denk daarbij aan iets persoonlijks, zoals een tekening van de kleinkinderen, een afbeelding van de natuur waar zo graag gewandeld werd of een favoriete vakantiebestemming. Maar ook een foto of tekening die samenhangt met de hobby van de overleden persoon. Door te kiezen voor een thema dat past bij uw dierbare, maakt u de kaart nog meer eigen.

Van ontwerpen tot versturen

Een rouwkaart kan snel worden gemaakt en verstuurd, vaak al binnen 24 uur, maar dat bespreken wij samen in alle rust. Met elkaar werken wij aan de vormgeving van de kaart en deze stem ik goed met u af. Dit totdat wij tot het mooist denkbare resultaat komen en de drukker aan de slag kan om de kaarten te vervaardigen.

Tijdens het eerste gesprek laat ik de enveloppen bij u achter. Zo kunt u de adressen alvast opzoeken en de enveloppen gaan schrijven. Ik zorg dat de rouwkaarten bij u thuis komen en neem dan ook speciale rouwpostzegels en verzendenveloppen van PostNL mee. Dit zijn grote verzamelenveloppen waar de rouwkaarten in worden gedaan. Op deze wijze zorgt PostNL er voor dat de rouwkaarten op tijd worden bezorgd.

Lees verder onderaan

Bloemen

“Mama hield van bloemen”, “Bea hield van rozen”, “Jacqueline hield van veldbloemen” of “Liever geen bloemen”. Teksten die u met enige regelmaat ziet op rouwkaarten en in rouwadvertenties. Overigens vaker op kaarten van dames dan van heren. Maar wat is de betekenis van de verschillende bloemen eigenlijk? Druk je met een bepaalde kleur ook nog iets uit?

Meer informatie hierover leest u hier

En hoe zit het dan in het weekend?

Deze vraag krijg ik regelmatig te horen. Maar ook in het weekend komt het goed. De rouwkaarten kunnen op zondag worden meegegeven aan de postbezorger en worden dan gegarandeerd maandag bezorgd. Hiervoor kent PostNL een gratis haalservice. In een gewoon weekend, dus als er verder geen bijzondere feestdagen zijn, worden de rouwkaarten zondag tussen 16.00 uur en 20.00 uur bij u thuis, of op een ander afgesproken adres, opgehaald. Deze haalservice is gratis en werkt, zo is mijn ervaring, uitstekend.

Rond bijzondere feestdagen is er geen haalservice en worden de rouwkaarten de eerstvolgende werkdag bezorgd. Vaak is dat geen probleem, omdat de termijn van cremeren of begraven zo ruim is (uiterlijk de zesde werkdag na de dag van overlijden) dat er voldoende tijd is om rouwkaarten te versturen.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge