Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Cremeren of begraven

Leg uw wensen vast

Wat wilt u dat er met uw lichaam gebeurt nadat u overleden bent? Niet iedereen weet dat voor zichzelf. Terwijl het nabestaanden juist helpt bij het afscheid nemen als de overleden persoon zijn of haar keuze kenbaar heeft gemaakt.

Over het algemeen praat men niet graag over de dood. Er rust een taboe op dit onderwerp. Wij associëren de dood vooral met verdriet of rouw. Niet bepaald een geschikt onderwerp voor een gezellig avondje. Doodgaan is niet iets waar je het over hebt. Met als resultaat dat wij vaak niet weten wat de wensen van de overledene zijn. Bijzonder eigenlijk, want het vertelt juist veel over het leven! Men krijgt zo veel meer de tijd om afscheid te nemen en hoeft zich geen zorgen te maken over moeilijke keuzes, zoals de keuze tussen cremeren of begraven, de keuze van de muziek en wie er wel of niet mag worden uitgenodigd.

Lees verder onder de foto

Ik ben Alexander IJsendorn en heb aandacht voor iedereen.
Met mijn jarenlange ervaring als uitvaartleider, neem ik u aan de hand mee in een lastige tijd.
Graag ben ik uw houvast.
Ik begeleid u rustig en duidelijk en dat alles zonder verborgen kosten.

signature

Hier kunt u meer lezen over mij

Wensen vastleggen

Ook als u liever niet over de dood praat, is het wel goed om uw wensen vast te leggen. Ook kan het nooit kwaad om te informeren naar de wensen van uw dierbaren. Het kan best zijn dat hun wensen anders zijn dan u had ingeschat. Het zijn verdrietige verhalen van mensen die er later achter komen dat hun vader of moeder liever begraven had willen worden, terwijl hij of zij gecremeerd is. Zoiets staat een goed afscheid in de weg en kan nabestaanden lang achtervolgen.

Wanneer u uw wensen kenbaar maakt en vastlegt, laat u uw nabestaanden met minder vragen achter in een tijd waarin ze waarschijnlijk toch al veel aan hun hoofd hebben. Als u uw uitvaart van tevoren wilt vastleggen, kunt u dat op verschillen de manieren doen. Via ons 'Wensenboekje', of met een 'Voorbespreking'.

Wensenboekje

U kunt thuis op een rustig moment de wensen voor uw uitvaart op papier zetten. Een wensenboekje, ook wel wilsbeschikking, wensenformulier, scenarium of uitvaartcodicil genoemd, kan hierbij een handig hulpmiddel zijn. Een wensenboekje is een draaiboek specifiek gericht op de wensen die iemand voor de eigen uitvaart heeft bedacht. Hierin kunt u al uw wensen noteren. Dat geeft u nu al de zekerheid dat uw uitvaart later geheel naar uw wens wordt uitgevoerd. Deze zekerheid geldt ook voor uw naasten. Zij zijn door het wensenboekje volledig op de hoogte van de uitvaart zoals u die wenst.

Bekijk/download het Wensenboekje

Voorbespreking

U kunt mij ook bellen met de vraag uw wensen te bespreken in een zogenoemde voorbespreking. Zo krijgt u inzicht in de mogelijkheden en wordt u, door de vragen die ik aan u stel, aan het denken gezet. Als u dat wilt kunt u geheel vrijblijvend contact met mij opnemen voor het maken van een afspraak. En u hoeft er de deur niet voor uit, want ik kom gewoon bij u thuis. Aan een voorbespreking zijn geen kosten verbonden.

Lees verder onderaan

Rouwvervoer

Voor wat betreft het rouwvervoer zijn er talrijke mogelijkheden. Veelal wordt er gekozen om de overleden persoon over te brengen naar een uitvaartcentrum, kerk, begraafplaats of crematorium in een stijlvolle rouwauto. Maar er zijn steeds meer mogelijkheden voor bijzonder vervoer. Ik informeer u graag over de keuzes, want er zijn tegenwoordig veel soorten rouwvervoer. Wilt u per motor, bakfiets, caravan, vrachtwagen, pick-up, oldtimer of bus. Veel is mogelijk.

Meer informatie hierover leest u hier

Bewaren van uw wensen

Het ingevulde boekje adviseer ik u te bewaren bij uw verzekeringspapieren. Maar het kan ook verstandig zijn om deze, of een kopie, alvast aan uw naasten te geven. Zij zullen immers als eerste op de hoogte worden gebracht van uw overlijden. Het is ook mogelijk dat ik dit boekje voor u bewaar. Deze gebruik ik, en bespreek ik dan met uw naasten, bij het regelen van uw uitvaart.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge