Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Bloemen

De betekenis van bloemen

“Mama hield van bloemen”, “Bea hield van rozen”, “Jacqueline hield van veldbloemen” of “Liever geen bloemen”. Teksten die u met enige regelmaat ziet op rouwkaarten en in rouwadvertenties. Overigens vaker op kaarten van dames dan van heren. Maar wat is de betekenis van de verschillende bloemen eigenlijk? Druk je met een bepaalde kleur ook nog iets uit?

Mij wordt weleens gevraagd of het gepast is een tekst over bloemen op de kaart te zetten. “Bedelen we dan niet?” ‘’Nee, u bedelt niet”, maar een tekst als “Ans hield van zonnebloemen” of “Liever geen bloemen” is nuttiger dan “Mieke hield van bloemen”. Omdat u daarmee richting geeft. Heeft u geen voorkeur, laat het dan weg, want iedereen die de behoefte voelt om bloemen te sturen of mee te nemen doet dat ook wel zonder die tekst erbij. Had de overleden persoon een afkeer van gele bloemen, stuur dan in de richting van een kleur: “Daphne hield van witte bloemen”.

Lees verder onder de foto

Ik ben Alexander IJsendorn en heb aandacht voor iedereen.
Met mijn jarenlange ervaring als uitvaartleider, neem ik u aan de hand mee in een lastige tijd.
Graag ben ik uw houvast.
Ik begeleid u rustig en duidelijk en dat alles zonder verborgen kosten.

signature

Hier kunt u meer lezen over mij

Symboliek van bloemen

Veel bloemen hebben een symbolische betekenis, een christelijke betekenis bijvoorbeeld. Zo staat de Aronskelk voor de maagd Maria, het Lelietje-van-dalen voor Jezus Christus en de zonnebloem voor de gerichtheid naar God. Een witte lelie staat voor geestelijke reinheid, maar ook voor zuiverheid, vruchtbaarheid, beminnelijkheid en eenheid.

Neemt u een Amaryllis mee, dan kiest u voor betoverende schoonheid. Is het niet betoverend, maar wel schoon, kies dan voor een Camelia. Rode rozen staan voor de liefde, maar is er ware liefde in het spel, kies dan voor het Vergeet-mij-nietje. Zit er een gebroken roos in het rouwboeket? Misschien is het geen toeval, maar juist opzet van degene die het uitzocht. Een afgebroken steel staat namelijk voor een afgebroken leven.

Betekenis van kleuren

Behalve specifieke betekenissen van verschillende soorten bloemen, hebben ook kleuren een betekenis. Zo staat wit voor onschuld, stilte en eenvoud. Paars staat voor rouw en ingetogenheid. Ik zie veel roze rouwstukken, maar wist u dat roze naast zachtheid en tederheid ook blijdschap en het licht dat doorbreekt betekend? Misschien iets minder toepasselijk bij een overlijden. Maar ach… het is wel een mooie kleur.

Kies geel voor licht, energie en groei en oranje voor warmte, kracht en vitaliteit. Rood staat, hoe kan het ook anders, voor de liefde, maar ook voor lijden en hartstocht.

Beslist u nu met deze wijsheid anders over de kleur van een rouwboeket? Of over de bloemen die erin verwerkt moeten worden? Ik hoop eigenlijk dat u bovenstaande gewoon als een wetenswaardigheidje aanneemt en dat u vooral op uw eigen gevoel afgaat.

Afscheidsbloemen… een vak op zich

Ik werk samen met bloemisten die staan voor hun vak. Die naast het leveren van mooi opgemaakte bloemstukken voor een goede prijs, ook blijven meedenken en adviseren. Zo ook wat in het seizoen goed te verkrijgen is. Bloembinderij Ben Stempher in Deventer is zo’n bloemist.

Uitvaartkisten

Uitvaartkisten zijn er in allerlei modellen, materialen en maten. Zo is er voor ieder een goede keuze te maken uit diverse uitvoeringen. Wilt u bijvoorbeeld een klassieke uitvaartkist, een uitvaartkist met print of gespoten in bepaalde kleur, een massieve uitvaartkist van onbehandeld hout of juist een eenvoudig model van spaanplaat? Ook een met stof beklede of een steigerhouten kist behoren tot de keuze. De mogelijkheden zijn eindeloos en ik denk hierin graag met u mee.

Meer informatie en voorbeelden vindt u hier

Logo De Hanze Uitvaartzorg

Logo De Hanze UitvaartzorgIn het logo is bewust gekozen voor een afbeelding van een boom. De symboliek van een boom spreekt mij bijzonder aan. De kracht en kwetsbaarheid tegelijk. Sterke wortels en het meeveren met de wind. Maar ook het vallen van de bladeren in de herfst.

De boom in het logo van De Hanze Uitvaartzorg is stevig, sierlijk, elegant, krachtig en mooi. Hij is verankerd met sterke wortels, heeft veel ervaring en is gevuld met liefde. Liefde tussen mensen en liefde voor het leven. Daardoor is de boom ook vriendelijk en warm. Precies zoals ik en de mensen waarmee ik werk in het leven staan.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge