Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Coronavirus / Covid-19

Er is nog steeds veel mogelijk

Helaas heeft het Coronavirus ook gevolgen voor het afscheid nemen van een overleden persoon. Er zijn beperkingen, maar er is nog steeds veel mogelijk. De belangrijkste beperking is het aantal personen welke aanwezig kunnen zijn bij een uitvaart. De huidige maatregelen schrijven voor dat er geen maximumaantal voor aanwezigen geldt, maar wel dat zij altijd 1,5 meter afstand tot elkaar moeten kunnen houden. Dit betekent dat het aantal personen dat aanwezig kan zijn bij een uitvaart per locatie anders is. Zo zijn in crematorium Steenbrugge te Diepenveen 75 personen toegestaan en in crematorium De Omarming te Zutphen 65. Voor het maximaal aantal aanwezigen tellen niet mee de medewerkers van de uitvaartonderneming, geestelijken en personeel van de begraafplaats of het crematorium.

Door de beperkingen is er ook ruimte ontstaan voor nieuwe ideeën. Ik denk graag in oplossingen waarbij u zowel warm en liefdevol als veilig afscheid kunt nemen. Daar begeleid ik u in. Het online live kunnen volgen van een afscheidsplechtigheid kan een prima oplossing zijn om hen die niet aanwezig kunnen zijn toch te betrekken bij het laatste afscheid.

In de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart kom ik gewoon naar u toe. Net als anders. Uiteraard houd ik afstand, geef ik helaas geen hand en neem ik alle voorzorgsmaatregelen in acht die de Rijksoverheid van mij vraagt.

Lees verder onder de foto

Ik ben Alexander IJsendorn en heb aandacht voor iedereen.
Met mijn jarenlange ervaring als uitvaartleider, neem ik u aan de hand mee in een lastige tijd.
Graag ben ik uw houvast.
Ik begeleid u rustig en duidelijk en dat alles zonder verborgen kosten.

signature

Hier kunt u meer lezen over mij

Laatste verzorging

Door de beperking is het helpen bij de laatste verzorging van de overledene lastig geworden. Ik nodig nabestaanden eigenlijk altijd uit om daarbij aanwezig te zijn en te helpen, want ik heb gezien dat het meehelpen met het verzorgen van een geliefd persoon van onschatbare waarde kan zijn. Maar het is nu eenmaal even wat moeilijker om de 1,5 meter afstand te houden. Toch blijkt het, met wat vindingrijkheid, prima te lukken om samen met mijn team van verzorgers de laatste verzorging te geven als dat gewenst is.

Als de overledene besmet is met het Coronavirus, is het helaas niet mogelijk om te helpen. Uiteraard kunt u uw dierbare na de verzorging gewoon zien en mag de uitvaartkist, desgewenst, gewoon open blijven tot op de dag van de uitvaart.

Uitvaartplechtigheid

De uitvaartplechtigheid kan gewoon plaatshebben in de aula van het uitvaartcentrum, crematorium of kerk. Ook alternatieve locaties zijn, net als anders, toegestaan. Voorwaarde is dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden. Personen uit hetzelfde huishouden hoeven dat uiteraard niet te doen en kunnen gewoon bij elkaar zitten.

Condoleance

Heeft de condoleance plaats op de locatie waar ook de plechtigheid plaatsheeft voor de uitvaart, dan geldt dat de aanwezigen 1,5 meter afstand moeten kunnen houden.

Is de condoleance op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid, bijvoorbeeld in een restaurant elders, dan gelden de regels voor de horeca. Dan geldt er dus wel een verplichte registratie, gezondheidscheck en vaste zitplaats.

Horecagelegenheden kunnen ervoor kiezen gebruik te maken van coronatoegangsbewijzen. In dat geval mogen zij net zoveel gasten ontvangen als er in hun zaal of zaak passen en vervalt de 1,5 meter -regel.

(bron: rijksoverheid.nl)

Rouwfoto- en videografie

De dagen na een overlijden zijn verdrietig, maar er zijn ook mooie momenten. Naast het verdriet worden er fijne herinneringen met elkaar gedeeld en wordt er ook vaak gelachen.

Ik werk samen met gespecialiseerde uitvaartfotografen en breng u graag met hen in contact. Niet elke fotograaf is namelijk ook een goede uitvaartfotograaf.

Meer informatie hierover leest u hier

Logo De Hanze Uitvaartzorg

Logo De Hanze UitvaartzorgIn het logo is bewust gekozen voor een afbeelding van een boom. De symboliek van een boom spreekt mij bijzonder aan. De kracht en kwetsbaarheid tegelijk. Sterke wortels en het meeveren met de wind. Maar ook het vallen van de bladeren in de herfst.

De boom in het logo van De Hanze Uitvaartzorg is stevig, sierlijk, elegant, krachtig en mooi. Hij is verankerd met sterke wortels, heeft veel ervaring en is gevuld met liefde. Liefde tussen mensen en liefde voor het leven. Daardoor is de boom ook vriendelijk en warm. Precies zoals ik en de mensen waarmee ik werk in het leven staan.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge