Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Coronavirus / Covid-19

Er is nog steeds veel mogelijk

Helaas heeft het Coronavirus ook gevolgen voor het afscheid nemen van een overleden persoon. Er zijn beperkingen, maar er is nog steeds veel mogelijk. De belangrijkste beperking is het aantal personen welke aanwezig mogen zijn bij een uitvaart. De huidige maatregelen schrijven voor dat er maximaal 100 personen aanwezig mogen zijn. Zij moeten altijd 1,5 meter afstand kunnen houden en een vaste zitplaats hebben. Dit betekent dus dat het aantal personen dat aanwezig kan zijn bij een uitvaart per locatie kan afwijken. Zo zijn in crematorium Steenbrugge te Diepenveen 55 personen toegestaan en in crematorium De Omarming te Zutphen 65. Daarnaast moet iedere bezoeker zich aanmelden en krijgt bij aankomst een gezondheidscheck. Voor het maximaal aantal aanwezigen tellen niet mee de medewerkers van de uitvaartonderneming, geestelijken en personeel van de begraafplaats of het crematorium.

Door de beperkingen is er ook ruimte ontstaan voor nieuwe ideeën. Ik denk graag in oplossingen waarbij u zowel warm en liefdevol als veilig afscheid kunt nemen. Daar begeleid ik u in. Het online live kunnen volgen van een afscheidsplechtigheid kan een prima oplossing zijn om hen die niet aanwezig kunnen zijn toch te betrekken bij het laatste afscheid.

In de dagen tussen het overlijden en de dag van de uitvaart kom ik gewoon naar u toe. Net als anders. Uiteraard houd ik afstand, geef ik helaas geen hand en nemen wij alle voorzorgsmaatregelen in acht die de Rijksoverheid van ons vraagt.

Lees verder onder de foto

Ik ben Alexander IJsendorn en heb aandacht voor iedereen.
Met mijn jarenlange ervaring als uitvaartleider, neem ik u aan de hand mee in een lastige tijd.
Graag ben ik uw houvast.
Ik begeleid u rustig en duidelijk en dat alles zonder verborgen kosten.

signature

Hier kunt u meer lezen over mij

Laatste verzorging

Door de beperking is het helpen bij de laatste verzorging van de overledene lastig geworden. Ik nodig nabestaanden eigenlijk altijd uit om daarbij aanwezig te zijn en te helpen, want ik heb gezien dat het meehelpen met het verzorgen van een geliefd persoon van onschatbare waarde kan zijn. Maar het is nu eenmaal even wat moeilijker om de 1,5 meter afstand te houden. Toch blijkt het, met wat vindingrijkheid, prima te lukken om samen met mijn team van verzorgers de laatste verzorging te geven als dat gewenst is.

Als de overledene besmet is met het Coronavirus, is het helaas niet mogelijk om te helpen. Uiteraard kunt u uw dierbare na de verzorging gewoon zien en mag de uitvaartkist, desgewenst, gewoon open blijven tot op de dag van de uitvaart.

Uitvaartplechtigheid

De uitvaartplechtigheid kan gewoon plaatshebben in de aula van het uitvaartcentrum, crematorium of kerk. Ook alternatieve locaties zijn, net als anders, toegestaan. Voorwaarde is dat er maximaal 50 personen aanwezig zijn en dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden. Personen uit hetzelfde huishouden hoeven dat uiteraard niet te doen en kunnen gewoon bij elkaar zitten. Het dragen van een mondkapje is verplicht, maar niet als u zit.

Condoleance

De locatie waar de uitvaartplechtigheid plaatsheeft is uitgezonderd van de sluiting van eet- en drinkgelegenheden. Als de condoleance op dezelfde locatie plaatsheeft als de uitvaartplechtigheid, is een nazit met een hapje en drankje toegestaan. Ook dan geldt, net als tijdens de plechtigheid, dat aanwezigen altijd 1,5 meter afstand moeten houden en een vaste zitplaats moeten hebben. Daarnaast is het dragen van een mondkapje verplicht bij verplaatsing. Op de zitplaats mag het mondkapje af. 

Als de condoleance plaatsheeft op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid geldt een maximale groepsgrootte van 30 personen. Er mag dan geen hapje en drankje worden geserveerd.

Rouwfoto- en videografie

De dagen na een overlijden zijn verdrietig, maar er zijn ook mooie momenten. Naast het verdriet worden er fijne herinneringen met elkaar gedeeld en wordt er ook vaak gelachen.

Ik werk samen met gespecialiseerde uitvaartfotografen en breng u graag met hen in contact. Niet elke fotograaf is namelijk ook een goede uitvaartfotograaf.

Meer informatie hierover leest u hier

Logo De Hanze Uitvaartzorg

Logo De Hanze UitvaartzorgIn het logo is bewust gekozen voor een afbeelding van een boom. De symboliek van een boom spreekt mij bijzonder aan. De kracht en kwetsbaarheid tegelijk. Sterke wortels en het meeveren met de wind. Maar ook het vallen van de bladeren in de herfst.

De boom in het logo van De Hanze Uitvaartzorg is stevig, sierlijk, elegant, krachtig en mooi. Hij is verankerd met sterke wortels, heeft veel ervaring en is gevuld met liefde. Liefde tussen mensen en liefde voor het leven. Daardoor is de boom ook vriendelijk en warm. Precies zoals ik en de mensen waarmee ik werk in het leven staan.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge