Deze test website is nog niet geschikt gemaakt voor kleine schermen. Graag op een groot scherm bekijken.

Terug naar blog overzicht

Wat betekent afleggen?

Wat betekent afleggen?

Met afleggen wordt de laatste verzorging van een overledene bedoeld. Liever gebruik ik die laatste omschrijving, omdat dat wat vriendelijker klinkt.
 
Het lichaam wordt licht gewassen en de mond, neus en oren gereinigd. De nagels worden netjes verzorgd en eventuele gezichtsbeharing bijgewerkt of geschoren. Om uitdroging van de huid tegen te gaan wordt er vaseline of een parfumvrije crème op het gezicht en de handen gesmeerd. Een steuntje onder de kin of een kleine binnensmondse hechting zorgt ervoor dat de mond niet open valt. De met zorg door de nabestaanden uitgezochte kleding wordt aangedaan, het haar wordt verzorgd en eventueel een beetje make-up maakt de laatste verzorging compleet.
 
Mijn verzorgend team kan de laatste verzorging doen, maar vaak vindt men het fijn om daarbij te helpen. Dat kan en dat mag. En als men liever niet meehelpt kan het al mooi zijn om er enkel bij aanwezig te zijn. Ik vind dat u in ieder geval de keuze moet kunnen maken wat uw rol daarbij is, het is namelijk een belangrijke stap binnen de rouwverwerking. En uiteraard begeleid ik u daarbij.


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder:

Terug naar blog overzicht

Ik ben Alexander IJsendorn en heb aandacht voor iedereen.
Met mijn jarenlange ervaring als uitvaartleider, neem ik u aan de hand mee in een lastige tijd.
Graag ben ik uw houvast.
Ik begeleid u rustig en duidelijk en dat alles zonder verborgen kosten.

signature

Hier kunt u meer lezen over mij

Regionaal verbonden

De Hanze Uitvaartzorg verzorgt uitvaarten in de gemeente Deventer en omstreken. Het verzorgingsgebied bestaat onder andere uit Apeldoorn, Bathmen, Boskamp, Bussloo, Colmschate, Deventer, Diepenveen, Dijkerhoek, Epse, Harfsen, Heeten, Holten, Joppe, Kring van Dorth, Lettele, Loo, Nieuw Heeten, Okkenbroek, Olst, Oude Molen, Schalkhaar, Terwolde, Twello, Voorst, Wesepe, Wijhe en Wilp. Maar ook buiten deze regio kom ik met alle liefde naar u toe. Afstand is geen probleem.

Werk je browser bij

Zo te zien gebruik je een verouderde of niet ondersteunde browser.
Gebruik een recente versie van één van de volgende browsers voor een optimale werking van deze website

Download ChromeDownload FirefoxDownload Edge